رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

کاهش بحران انرژی جهان با ورود نفت ایران و ونزوئلا به بازار نفت

دبیرکل اوپک امروز گفت: در صورتی ورود نفت ایران و ونزوئلا به بازار نفت، کمبود عرضه در سطح جهان را می‌توان کاهش داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۵ - ۱۴ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 05
کد خبر: ۱۴۱۲۵۵

به گزارش راهبرد معاصر:محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک امروز گفت، صنعت نفت به علت سال‌ها کمبود سرمایه گذاری، «در محاصره» قرار گرفته و این امر سبب کمبود عرضه شده است.

وی افزود، در صورتی که اجازه داده شود، نفت ایران و ونزوئلا به بازار وارد شود، این کمبود عرضه را می‌توان کاهش داد.

سال‌ها تحریم، عرضه نفت ایران و ونزوئلا را محدود کرده است.

به‌علاوه، تحریم‌هایی که غرب علیه روسیه به عنوان عضوی از اوپک پلاس (گروه کشور‌های عضو اوپک و هم پیمانانش) اعمال کرده، نیز موجب کمیِ عرضه در بازار شده است.

بارکیندو در یک کنفرانس انرژی در پایتخت نیجریه گفت: «با این حال، اگر نفت تولید شده توسط جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا اجازه بازگشت به بازار پیدا کنند، ما می‌توانیم منابع را باز و ظرفیت را تقویت کنیم.»

وی تصریح کرد، فشار بر این صنعت به علت تلاش برخی از کشور‌ها برای کنار گذاشتن سوخت‌های هیدروکربنی افزایش یافته است.

درحالی که آن‌ها تلاش می‌کنند تا از گرم شدن زمین جلوگیری کنند، تقاضا برای نفت حتی با وجود کاهش سرمایه گذاری و رشد قیمت ها، در حال افزایش است.

این مقام اوپک پیش بینی کرد، تقاضای اولیه برای نفت در سطح جهان تا سال ۲۰۴۵ افزایش یابد درحالی که ظرفیت پالایش کشور‌های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، ۳.۳ درصد در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: «صنعت ما در حال حاضر با در چندین جبهه چالش‌های بزرگی مواجه است.»

دبیرکل اوپک با اشاره به تحولات ژئوپلتیکی در اروپا، جایی که جنگ اوکراین، بسیاری از کشور‌ها را در برابر افزایش قیمت انرژی آسیب پذیر کرده است، تاکید کرد: «این موارد، پتانسیل سرمایه گذاری ما را در حال حاضر و (همچنین) در دراز مدت تهدید می‌کند. به صراحت بگویم دوستان عزیز صنعت نفت و گاز در محاصره است.»

وی توضیح داد: «جنگ اوکراین، همه گیری کرونا که هنوز با ماست و فشار‌های تورمی در سراسر جهان، به صورت وفانی کامل گرد هم آمده اند و به طور کلی، سبب ایجاد نوسان و عدم اطمینان قابل توجهی در بازار کالا‌های اساسی، مهمتر از همه، در دنیای انرژی شده است.»/فارس

ارسال نظر